FC LÄNSI-UUSIMAAN TOINEN KESÄLEIRI PIDETTIIN MUSTIOLLA

Elokuun helle helli sen ensimmäisenä viikonloppuna vihreän veran ritareita ja sellaisiksi haluavia. Mustion urheilukentän luonnonnurmi tarjosi fasiliteetteineen erinomaiset puitteet FC Länsi-Uusimaan kesän toiselle jalkapalloleirille, jolle kahden päivän aikana osallistui lähes sata 08-15-syntynyttä tyttöä ja poikaa. Kesäkuussa järjestetyn ensimmäisen leirin tapaan teemana tapahtumassa oli taidon kehittäminen. Menetelminä valmennuksessa käytettiin useiden pitkälle kehitettyjen metodien erityisharjoitteita ja pienpelejä.

Ohjelma FC L-U:n leirillä oli tiivis, mutta aikaa löytyi myös niin eväiden syönnille, pallotutkalle kuin uusien kaverisuhteiden löytymiselle. Oman hauskuutensa leiriläisille tarjosi kenttämestarin kentänhoidossa käyttämä paloletku, jonka viilentävässä vesisateessa futarit pääsivät väliaikoina ilakoimaan. Erityisen tärkeänä leirin ohjaajat pitivät sitä, että tavoitteellisuus ja vanhemmilla leiriläisillä ikätasoinen valmennuksellinen vaatimustaso eivät ohittaneet liikunnan riemua ja jalkapallon pelaamisen itsessään tarjoamaa iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Leiritoiminta on yksi mahdollisuuksista, joilla vielä melko nuori erikoisseura voi tehdä toimintaansa tutuksi. Leirille osallistuikin sekä pelaajia alueen eri seuroista että sellaisia, jotka olivat vasta tutustumassa lajiin. FC Länsi-Uusimaa ry:n puheenjohtaja Heikki Kaunisto totesi, että on hienoa olla mukana järjestämässä toimintaa, jossa lapset pääsevät tutustumaan jalkapallon saloihin todella laadukkaan toiminnan kautta. FC Länsi-Uusimaan ideologia on tarjota nimenomaan laadukasta, yksilöiden taitojen kehittämiseen ja kilpapelaamiseen tähtäävää, valmennusta sekä joukkuetoimintaa.

Leirin pääteemaksi oli siis nostettu taidon kehittäminen. Sen arvioitiin onnistuneen, sillä leirin lopuksi pelatussa ottelussa leiriläiset nujersivat valmentajansa 5-0. Eteenpäin on menty, vai miten se sanonta kuuluukaan.